Kreditkort med bonus

När det är dags att skaffa ett kreditkort är det upp till dig att välja om du vill ha ett ”rent” kreditkort som inte har några bonusprogram kopplade till sig eller om du är ute efter just ett kreditkort med bonus. De mer traditionella kreditkorten är väldigt enkla och rena. Du har en köpgräns, kanske en försäkring som ingår, men inget mer. Du får en faktura på dina inköp som vanligt, du betalar av dessa månadsvis antingen genom att delbetala eller genom att betala allt på en gång, och mer än så är det inte.

De kort som är kopplade till olika lojalitetsprogram eller bonussystem är mer invecklade och har i vissa fall olika villkor att ta hänsyn till. Läs alltid villkoren noggrant oavsett vilken typ av kreditkort du väljer för att få en bra förståelse över hur kortet fungerar, vilka avgifter som är förknippade med det samt vilka förmåner som ingår i kortet. Om kortet är kopplat till ett lojalitetsprogram så framgår även detta i villkoren. Information om bonusprogrammets utformning samt hur man samlar poäng m.m. ska klart och tydligt framgå. Om något känns oklart kontakta alltid kortutgivaren så att de kan förklara allt närmare, och så att du känner dig trygg i ditt slutgiltiga val. Gå även in på de enskilda bankernas sidor och jämför, t ex re:member och nordea.

Vilket är då bäst? Ja, det är en smaksak, samt vad dina avsikter är med att skaffa kortet. Kanske ska du ha det för att ha en extra buffert utifall, eller kanske ska du handla allt på kortet med målet att samla så mycket bonuspoäng som möjligt på kortast möjliga tid?

Det är bara du som kan svara på vilken typ av kort som är rätt för dig, så det är bara att ge sig ut i kortdjungeln och hitta rätt kort för dig! Du kommer säkert att bli nöjd, och kom ihåg, du kan alltid ändra dig, eller ansöka om flera olika kort!