Skaffa kreditkort

Ett kreditkort kan vara en välkommen hjälp i vardagen och den ekonomiska planeringen i livspusslet. Lönen ska ju givetvis täcka alla utgifter, även kreditkortsutgifterna. På den här bloggen har jag tänkt att sprida lite allmännyttig information om det snåriga näste som kreditkort ibland kan vara.

Alla har inte kreditkort och alla ska inte heller ha ett. Men vissa vill ändå skaffa ett kreditkort för att man med ett kreditkort har man ända alltid en liten ekonomisk hjälp i bakficka om det skulle vara så att pengarna inte riktigt räcker en månad. Du betalar tillbaka nästa månad, och då kan man även välja att delbetala om situationen ännu inte löst sig.

Man kan även få en bra överblick över hur man konsumerar genom att samla alla inköp på sin kreditkortsfaktura, och betalar man av hela summan varje månad när fakturan kommer, så tillkommer ingen ränta. Om man väljer att delbetala tillkommer ränta, men den brukar vara överkomlig och ligga på ca 10-18% på årsräntebasis. Man kan alltså använda sitt kreditkort som ett hjälpmedel för en mer balanserad ekonomi, och till och med få pengar över!

Om man dessutom väljer ett kort som är kopplat till ett bonussystem, kan man till och med tjäna pengar medan man handlar genom att få bonusförmåner eller rabatter!

Som med allt annat som rör ens ekonomi ska man dock ta ansvar och vara försiktig med sitt spenderande, så det inte går överstyr. Man ska visserligen fylla en rad kriterier för att bli beviljad ett kreditkort, men frestelsen kan bli stor och man kan välja en köpgräns som egentligen är för hög! Välj därför först en lägre gräns och prova dig fram! Du kan alltid höja eller sänka din köpgräns genom att ansöka om detta. Om kreditkortet inte är för dig kan du även säga upp det. Oftast erbjuder bankerna ett gratis år för att bekanta dig med kortet, och därefter utgår en årsavgift. Om du är nöjd med kortet så kommer det att rulla på och en faktura med årsavgiften skickas ut.

Testa dig fram! Var orädd! Ett kreditkort kan vara en ovärderlig hjälp i livspusslet!